Kérdésed van? Hívj vagy írj bizalommal: +36 20 390 4909 |evogy@evogy.hu

XII. GRÚBER MIHÁLY HORGÁSZTÁBOR

Immáron a 12. Grúber Mihály Ifjúsági és Sport Horgász tábor kerül megrendezésre, melyet ahogy minden évben, úgy most is július utolsó hetére időzítettünk. A jövő héten kezdődő táborban 80 gyermek fog részt venni, mialatt teljes ellátást kapnak és mindössze 10.000 Ft-ot kell fizetni érte.

Aki esetleg ismeri a tábort, az tudhatja, hogy a gyermekekért mindent megtesz az egyesület csapata. Gyönyörű környezetben nagyszerű barátságokat kötünk a gyermekekkel, itt nincs magázódás, úgy vagyunk, mint a régi barátok, horgászunk, beszélgetünk, sztorizgatunk, focizunk és megbeszéljük a világ nagy dolgait. Gyakran hallunk izgalmas történeteket arról, hogyan szakadt le a szerelés, vagy, hogy mekkora hal vitte el a horgászbotot, vagy hogy sikerült 5 horgászkészséget összegabalyítani. Ezek a kis történetek mindig hatalmas élménnyel és sok nevetéssel gazdagítják a tábort és mi imádjuk őket egytől egyig.

Természetesen nem csak a horgászat fortélyait tanítjuk meg a gyermekeknek. Mind a helyszín, mind maga horgászat segít abban, hogy a természet szeretetét és megbecsülését is megtanítsuk nekik. Kiemelt hangsúly fektetünk a tiszteletre, számunkra fontos, hogy a gyerekek türelemmel, kedvességgel és elfogadással forduljanak egymáshoz és hozzánk is. Ha netán ez mégsem sikerülne, és valaki nem a megfelelő módon viselkedik vagy beszél társaival, úgy kiabálás és veszekedés helyett egy kis testmozgással, fekvőtámasszal „büntetjük” a szabályszegőt. Persze van, aki eleinte ezt nehezen fogadja, de mivel ez bevett szokás és más gyerekektől is látja, így egy kis idő után már kérés nélkül is, saját magától csinálja, ha tudja, hogy rossz fát tett a tűzre.

A tábor utolsó napjának elő éjszakáján, csütörtökön lehetőséget adunk arra, hogy a gyerekek, szülői felügyelet mellett, családi körben horgászhassanak és ott is alhassanak. Csodás élmény megtapasztalni, hogy ilyenkor hogyan változik át a félsziget, megtelik fényekkel, békességgel, családokkal és igazi piknik hangulat alakul ki. Vannak, akiket semmilyen kapcsolat nem fűz a táborhoz, mégis minden évben csütörtök este megjelennek a saját csomagjukkal és együtt kempingeznek, szórakoznak velünk. Tényleg hihetetlen érzés. Az utolsó nap pedig hagyományaink szerint horgász versenyt szervezünk, ekkor mindenki megmutathatja tudását. Fantasztikus látni, mikor a gyermekek versenyszellemtől fűtve, büszkeséggel és egymás iránti elismeréssel a szemükben vesznek részt a megmérettetésen. Ez a megmérettetés nem csak arról szól, hogy ki mekkora halat fogott, hiszen mindenki nyert valamit… új élményeket, barátságokat és tapasztalatot.

És hogy miért Grúber Mihály nevét viseli ez a tábor? Volt az egyesületünkben egy nagyszerű tanárember, aki mellesleg nagy sportoló volt. Sajnos a jó Isten elszólította Misi bácsit közülünk. Őt mindig is szavakba nem önthető tisztelet és szeretet övezte a gyermekek körében, és amit felénk is tanúsított. Így egyesületünk Grúber Mihály, a mi Misi bácsink emlékének élve határozott úgy, hogy amíg táborunk létezik, az Ő nevét viselje.

Minden tiszteletem Leviczki Tamásnak, aki a tábor elindítója és szervezője, a barátaimnak és az ÉVÖGY csapatának, akik minden évben szabadságot vesznek ki azért, hogy szívvel-lélekkel tegyenek a gyermekekért és a táborért. A „világ legjobb táborának” is nevezik, talán nem véletlen, de nem szeretnék elfogult lenni, megelégszem azzal, hogy a résztvevők boldogan térnek haza az utolsó nap és szívesen térnek vissza a következő években.

Talán ennyit írnék a horgász táborról, de akit érdekel, rengeteg fotót talál az előző évekről az ÉVÖGY Facebook oldalán.

By |2019-08-15T13:42:55+00:00június 18th, 2018|Aktualitások|